Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Op welke locaties kun je aan de slag als verpleegkundige?

Op welke locaties kun je aan de slag als verpleegkundige?

Sharing is caring

Wanneer je verpleegkunde hebt gestudeerd op het MBO of HBO kun je na het afstuderen aan de slag als verpleegkundige. Een verpleegkundige vacature Utrecht kan door verschillende werkgevers worden geplaatst. Dit komt doordat verpleegkundigen werkzaam zijn op diverse locaties. De bekendste locatie is het ziekenhuis. Toch zijn er een hoop andere plekken waar veel verpleegkundigen werken. Waar je gaat werken is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden zodat jij kunt nagaan wat het beste bij jou past. 

In het ziekenhuis 

Wanneer je aan verpleegkunde denkt, denk je vaak direct aan het ziekenhuis. In een ziekenhuis zijn de werkzaamheden van een verpleegkundige zeer uiteenlopend. Vaak solliciteer je bij een specifieke afdeling in het ziekenhuis, zoals de cardiologie afdeling of de geriatrische afdeling. Dit maakt het zorg werk Utrecht in een ziekenhuis zeer divers. Hierdoor kiezen veel afgestudeerde verpleegkundigen vaak voor functies in het ziekenhuis. Een voordeel aan werken in het ziekenhuis is dat je vrij snel een hoop ervaring opdoet. Dit komt doordat de doorstroom van patiënten vrij vlot verloopt in ziekenhuizen. Hierdoor krijg je te maken met veel verschillende soorten casussen. Werken in het ziekenhuis kan dus zeker handig zijn wanneer je op zoek bent naar ervaring. 

In een zorginstelling 

Wanneer je liever ergens anders gaat werken dan in het ziekenhuis, kun je overwegen om te reageren op een vacature bij een zorginstelling. Er bestaan verschillende soorten zorginstellingen voor diverse doelgroepen. Hierbij kun je denken aan ouderen, maar ook aan jongeren die bijvoorbeeld wat extra zorg nodig hebben. De werkzaamheden van een verpleegkundige in een zorginstelling zijn meestal niet heel verschillend van de werkzaamheden van een verpleegkundige in het ziekenhuis. Het enige verschil is dat de werkzaamheden in een zorginstelling over het algemeen iets minder intens zijn, doordat de patiënten geen ernstige dingen mankeren. 

In de psychiatrie 

Vind je het leuk om naast verpleging ook meer ervaring op te doen in de mentale gezondheidszorg? Dan kan je ervoor kiezen om verpleegkundige te worden in de psychiatrie. Om verpleegkundige te worden in de psychiatrie heb je vaak wel een specialisatieopleiding nodig. Dit heeft vooral te maken met de toediening van eventuele medicatie. De werkzaamheden van een verpleegkundige in de psychiatrie zijn vaak meer toegespitst op mentale zorg. Hierdoor zul je naast medische zorg ook veel met cliënten in gesprek zijn. Dit is vooral interessant voor verpleegkundigen die medische zorg willen combineren met mentale zorg.